Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Yaz Okulu (Öğretimi)

Yaz Okulu (Öğretimi)

  1. Yaz öğretiminin amacı nedir? Yaz okulunda ders almak zorunlu mudur?

 

Yaz okulu, aldıkları derslerden başarısız olan, not ortalamasını yükseltmek isteyen veya yıl içindeki ders yükünü azaltmak isteyen öğrencilere tanınan bir imkândır. Yaz okulu, öğrencilere ilgili mevzuat hükümleriyle belirlenen sürede, başarılı öğrencilere ise daha kısa sürede mezun olma imkânı verir.

 

Yaz okulunda ders almak zorunlu değildir, öğrencinin tercihine bağlıdır ve yaz okulu dersleri ücretlidir.

 

  1. 2020-2021 Akademik yılı yaz okulunda bir ders için ne kadar ücret ödemeliyim?

 

İHÜ öğrencilerine yönelik 2020-2021 Akademik yılı yaz okulu ücretleri, yoğunlaştırılmış dil (140 saat) ve bilim dersleri için 4000 TL olarak belirlenmiştir.

 

  1. Yaz okulu ödemeleri nasıl gerçekleştirilmektedir?

 

Yaz okulu ödemeleri nakit veya kredi kartı ile online ödeme kanallarından gerçekleştirilebilmektedir. Nakit ödemelerde aşağıda belirtilen banka hesap bilgileri kullanılmaktadır:

 

Hesap Adı: İbn Haldun Üniversitesi

Kuveyt Türk Bankası, İkitelli Şubesi (0029)

IBAN No: TR14 0020 5000 0943 4169 0000 01 (TL)

 

Nakit ödemelerde öğrenci ad ve soyadının açıklama kısmında belirtilmesi rica olunur.

 

Kredi kartı ile yapılacak ödemeler için https://iber.ihu.edu.tr/PrivatePay adresi aracılığıyla ödemenizi online tamamlayabilirsiniz. Kuveyt Türk kartlarına 5 taksit ile ödeme seçeneği bulunmaktadır.

 

Yaz okulu ücretlerinin, ders kayıt haftasında, ders kayıtları yapılmadan önce ödenmiş olması gerekir.

.

  1. Burslu öğrenciler de yaz okulu ücreti ödemekte midir?

 

Yaz okulu dersleri, burslu öğrenciler için de ücretlidir. Yaz okulunda öğrencilerin ders başına ödeyecekleri ücret Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir. Tüm öğrenciler yaz okulu ders kayıtlarını yapmadan önce belirlenen tutarı ödemekle yükümlüdür.

 

  1. Yaz döneminde ücretsiz olarak açılan dersler mevcut mu?

 

Lisansüstü öğrencilerimiz, Üniversitemiz Çok Dillilik Politikası gereğince tamamlamak zorunda oldukları 501 ve 502 seviyesindeki dil derslerini ve mezuniyet yükümlülükleri gereğince almaları zorunlu olan staj derslerini yaz döneminde ücretsiz olarak alabilirler.

 

  1. Yaz okulunda ders ekleme-bırakma veya dersten çekilme seçenekleri bulunacak mı?

 

Yaz okulu öğreniminde, diğer yarıyıllarda olduğu gibi ders ekleme-bırakma veya dersten çekilme süreçleri yer alır. Bu süreçler akademik takvimde belirtilmiş olan tarih aralıklarında yürütülür.

 

  1. Yaz okulunda aldığım dersten çekilmem halinde ödediğim ücreti geri alabilir miyim?

 

Derslerin başlamasını takip eden haftanın sonuna kadar dersten çekilen öğrenciye ödediği ücretin % 25’i kesilerek kalan tutar iade edilir. Belirtilen tarihler sonrasındaki talepler için iade yapılamaz.

 

  1. 2020-2021 Akademik yılı yaz okulu kayıtları hangi tarihlerde yapılmaktadır?

 

2020-2021 Akademik yılı için yaz okulu ders kayıtları 30 Haziran-1 Temmuz 2021 tarihlerinde Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve yaz okulu dersleri 5 Temmuz 2021 tarihinde başlayıp 27 Ağustos 2021ʼde sona erecektir.

 

  1. Yaz okulundaki derslere geç kayıt yaptırılabilir mi?

 

Yaz okulunda geç kayıt süresi derslerin başladığı haftadır. Öğrenciler akademik takvimde belirtilen tarihlerde, ders ekleme ve bırakma yapabilirler.

 

  1. 2020-2021 Akademik yılı yaz okulunda açılacak dersleri nereden öğrenebilirim?

 

Her dönem açılacak dersler, akademik takvimde ilgili dönemin ders programlarının ilanı için belirlenmiş olan tarihte oidb.ihu.edu.tr adresinde Ders Programları sayfasında ilan edilmektedir.

 

2020-2021 Akademik yılı yaz okulunda Modern Türkçe, Osmanlı Türkçesi, Arapça, Farsça, Çince ve Japonca dil dersleri sunulacaktır.

 

Dil dersleri haricinde açılacak bilim dersleri aşağıda listelenmiştir:

  1. Yaz okulu kaç hafta sürer?

 

Yaz okulunun süresi yedi haftadır. (2020-2021 Akademik yılı yaz döneminde bir haftalık Kurban Bayramı tatili de takvime eklenmiştir.)

 

  1. Yoğunlaştırılmış dil dersleriyle normal dil dersleri arasındaki fark nedir?

 

Yoğunlaştırılmış dil dersleri yalnızca yaz okulunda açılır ve haftada 20 saat olarak, güz ve bahar dönemlerinde haftada 5 saat yapılan normal dil derslerinin iki seviyesini kapsayacak şekilde verilir. Yoğunlaştırılmış dil derslerinin birinci seviyesini tamamlayan bir öğrenci, normal bir dil dersinin ilk iki seviyesini tamamladığında kazanacağı kredi, AKTS ve dil becerisini kazanmış olur.

 

  1. Yaz okulunda aldığım derslerin kredisi normal dönemlerdekilerden farklı mıdır?

 

Yaz okulunda alınan derslerle güz ve bahar dönemlerinde alınan dersler arasında kredi ve AKTS açısından herhangi bir fark bulunmaz.

 

  1. Yaz okulundaki ders saatleri normal dönemdeki ders saatleriyle aynı mıdır?

 

Güz ve bahar dönemlerinde 14 haftada verilen dersler, yaz dönemlerinde 7 haftada verildiğinden yaz okulundaki dersler yoğunlaştırılmış bir biçimde sunulmaktadır. Bu nedenle, haftalık ders saati sayısı normal öğrenimdeki haftalık ders saati sayısının iki katıdır.

 

  1. Yaz okulunda en fazla kaç AKTS’lik ders alınabilir?

 

Yaz okulunda öğrenciler üç dersi geçmemek üzere en fazla 24 AKTS’lik ders alabilirler. Ancak öğrencilerin yaz okulunda yalnızca tek bir yoğunlaştırılmış dil dersini takip etmelerine izin verilir.

 

  1. Yaz okulunda aldığım dersler transkriptimde nasıl görünür?

 

Yaz okulunda alınan dersler ve bunlara ait notlar, transkriptte yaz dönemi başlığı altında gösterilir.

 

  1. Yaz okulunda devam zorunluluğu var mı?

 

Güz ve bahar dönemlerinde olduğu gibi yaz okulunda da ders ve uygulamalara lisans programlarında en az %80, lisansüstü programlarında en az %70 oranında, yabancı dil hazırlık programlarında ise en az %90 oranında devam zorunluluğu vardır.

 

  1. Yaz okulunda İbn Haldun Üniversitesi’nde açılmayan bir ders farklı bir üniversiteden alınabilir mi?

 

Öğrenciler, yaz okulunda açılmayan dersleri, eşdeğerliği, dili ve kredi yükü göz önünde bulundurularak, ilgili Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulunun izniyle diğer üniversitelerden alabilirler.

 

  1. Yaz okulunda farklı bir üniversiteden aldığım dersler transkriptimde nasıl görünür?

 

Yaz okulunda diğer üniversitelerden ders alan öğrencilerin başarı notları, ilgili yönetim kurulu tarafından değerlendirilir ve transkriptlerine üniversitemizde kullanılan not sistemindeki eşdeğer not olarak aktarılır. Başarı notunun lisansta en az (C), yüksek lisans ve doktorada en az (B) olması gerekir. Bu notların altındaki başarı notları (F) olarak değerlendirilir.